Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Hvad kan man bruge co2 patroner til?

Der findes rigtig mange forskellige typer af maskiner ude i verden, der skal bruges co2 patroner til. Ja langt flere, end du måske går og tror. En co2 patron kan nemlig mere end blot at skabe kulsyre i dit vand. Det bliver brugt i rigtig mange forskellige henseender.

I denne artikel kigges der nærmere på, netop hvad disse co2 patroner bliver brugt til. Måske bliver du overrasket?

Den klassiske til sodavandsmaskinen

Du kender det sikkert. Solen står højt på himlen. Det er fremragende vejr. Temperaturen banker derud af, og I har et hyggeligt og varmt øjeblik i haven. Det er tid til noget koldt at drikke. Her er et fremragende valg at tage noget læskende at drikke. Det kan dog blive en smule kedeligt blot med et glas koldt vand eller saftevand.

Her kommer sodavandsmaskinen jer til undsætning. Med en sodavandsmaskine er det nemlig muligt at lave helt almindeligt postevand om til danskvand. Med hjælp fra co2 patroner har du med ét dit eget sodavand, som du kan blande helt efter egen smag. Der findes endda sodavandsmaskiner, der kan hjælpe med at blande din yndlingssodavand allerede i processen. Det må siges at være et helt fantastisk alternativ til sodavanden, du køber i butikken.

Det er samtidig også meget miljørigtigt, da du blot kan fylde din co2 patron med nyt co2 i din nærmeste butik, når den er tom. Det må siges at være smart.

Legetøj med tryk på

Har du nogensinde overvejet, hvordan der egentlig kan komme så meget tryk på, når legetøjspistoler skyder afsted? Det er der en ganske enkelt forklaring på, og svaret er co2 patroner. Med en co2 patron i dit legetøjsskydevåben bliver der nemlig ophobet et tryk, der kan sende din skumpatron afsted i høj fart, når trykket bliver lettet.

Rigtig mange forskellige softguns – altså legetøjsskydevåben, der ikke gør skade – bruger netop co2 patroner til at sende deres patroner afsted. De kommer i helt små udgaver og meget store udgaver. Fælles for dem alle er dog, at de udnytter trykket, som co2 patronen skaber til at skyde noget af sted. Det er da også vildt sjovt at lege med?

Hverdagens små ting

Der er rigtig mange små ting i hverdagen, du ikke lige tænker på har brug for en co2 patron for at fungere. Det er nemlig ikke kun sodavandsmaskiner og legetøjsvåben, der benytter sig af disse patroner. Hvis du for eksempel kigger ind på et moderne kontor, vil du opleve, at meget derinde benytter sig af co2 patroner. Hvis der er en hæve-sænke stol eller et hæve-sænke bord, bliver trykket fra en co2 patron udnyttet til at skabe den smarte funktion.

Også i køkkenet findes der flere redskaber, der drives af patroner med co2 i. Har du for eksempel en flødeskumssprøjte, har denne lille maskine også brug for patroner. Her er der selvfølgelig tale om mindre udgaver af co2 patroner, men konceptet er det samme. Her bliver fløden dog hverken hævet eller sænket, ej heller lavet til sodavand, men blot lavet til lækkert flødeskum.